Softwaretester

Omschrijving

Je werkt in een uitdagende internationale omgeving met de missie om data optimaal te beveiligen. Je maakt deel uit van een DevOps team waar negen ambitieuze en soms eigenwijze collega’s kwalitatief hoogwaardig werk afleveren. Als teamlid test je diverse applicaties en producten van ON2IT en treed je op als vertegenwoordiger van het team.


Wie zijn wij

Wij zijn een internationaal bedrijf met een Nederlandse oorsprong. Met ongeveer 90 werknemers hebben wij de ambitie om met onze innovatieve diensten een wereldspeler in managed cybersecurity te worden. De stap naar de VS hebben we al gezet. Met onze ambities willen we voorop blijven lopen in het beveiligen van onze digitale samenleving en manier van leven. We hebben een informele en open cultuur en je werkt met collega’s die elkaar elke dag inspireren. Samen bouwen we aan een nog mooiere toekomst. Wij hebben een grote focus op onze internationale groei en klantverwachtingen willen wij overstijgen.


Wat je gaat doen

Jouw ervaring stelt je in staat om zelfstandig functionele testen van de ON2IT applicaties en producten uit te voeren. Je maakt een kwaliteitsslag door van handmatig testen over te gaan op automatisch testen. Je documenteert alle functionele testen en bug reports en daarnaast werk je samen met ontwikkelaars bij het oplossen van bugs. Coördineren van UAT testen met de betreffende stakeholders en het uitvoeren van issue administratie in GitLab horen uiteraard ook tot je taken.


Hoe ziet je dag eruit

We beginnen elke dag met een (remote) stand-up. Als je die dag thuis werkt, heb je de Zoom open staan. In de stand-up bespreken we de voortgang van onze sprint aan de hand van ons sprint doel. Hiervoor hebben we als team commitment gegeven, dus we gaan er met z’n allen voor. Heb je hulp nodig? Er zijn altijd collega’s om je even verder te helpen.

Je luistert in de stand-up aandachtig of er features of bugfixes zijn die bijna af zijn. Dan moet je immers in de startblokken staan om de functionele testen uit te voeren. Uiteraard heb je hier al van te voren over nagedacht en zijn de herhaalbare (en meestal saaie) testen al geautomatiseerd.

In de ochtend bereid je de tests van een nieuwe feature voor en verbeter je de template voor een bug report. Tijdens de gezamenlijke lunch laat de developer je weten dat de feature af zou moeten zijn. Je gelooft hem natuurlijk niet op zijn blauwe ogen als hij zegt dat alles werkt. Direct na de lunch start je alle automatische testen en doe je handmatig de overige checks met scenario’s die lastig zijn om te automatiseren. Je vindt toch nog enkele bugs (wie had dat gedacht), legt ze vast in GitLab en loopt even langs bij de developer om ze toe te lichten.

Eens in de 2 weken sluiten we de sprint af en starten we een nieuwe. Dat doen we met een demo en een team retrospective. Zo worden we als team elke keer een stukje beter.

Vereisten

Dit ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO IT opleiding.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring met 1 of meer van de volgende test-technieken:

- Handmatig functioneel testen.

- Gebruikers acceptatie testen.

- Testautomatiseren met headless browsers (inclusief basis-scripting).

- Testautomatiseren met API’s.

  • Ervaring met Cypress is een pre. Een Tmap en/of ISTQB certificaat is een vereiste.


Wat bieden wij jou?

Een geweldige club met gedreven professionals van het hoogste niveau. Ruimte om jezelf te ontwikkelen, te groeien en de beste te worden in je vak door middel van coaching, training en opleiding. Op kantoor staat iedere middag een verzorgde lunch voor je klaar en er is goede koffie om je dagen goed te beginnen.


Hoe ziet onze procedure eruit?

Ben je enthousiast? Dan zien wij je reactie graag tegemoet. Onze wervingsprocedure is als volgt:

Wij kijken zo snel mogelijk naar je CV. Zijn we enthousiast over jou, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking met je toekomstig leidinggevende en de Corporate Recruiter.

Zijn we daarna nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij je uit om thuis een assessment te maken.

Na het positief afronden van het assessment en een gesprek met HR over je resultaten, willen onze CTO en CEO jou ook graag ontmoeten.

Na afloop doen wij je een mooi aanbod om je van harte welkom te mogen heten bij ON2IT. Het positief afronden van een screening maakt onderdeel uit van je onboarding.

Heb je geen up-to-date CV of heb je vragen over de procedure? Bel of stuur een WhatsApp naar Tamara Burgerhof, Corporate Recruiter via 31 (0)6 100 492 95 om de mogelijkheden te bespreken.